Matariki logo
Matariki Gallery - Maori Kunst
Maori Vlas Weefkunst
Home Kunstvoorwerpen Hedendaagse Maori Kunst Muziek Symboliek Nieuws Maori New Zealand Contact Links

English Version

Nieuws


Semi permanente expositie / nog steeds actueel /voor informatie: info@matariki.nlMaori kunst in de Hoge Hotelschool.

Op 25 september 2007 heeft de internationale Hoge Hotelschool in Maastricht haar deuren geopend voor een wel heel bijzondere expositie van kunstwerken gemaakt door Maori kunstenaars uit Nieuw Zeeland.
Deze tentoonstelling wordt verzorgd door galerie Matariki, hét adres in Nederland voor Maori kunst en kunstwerken.

Deze semi permanente expositie neemt u mee in de wereld van de Maori, de inheemse bewoners van 'het land van de lange witte wolk' zoals het ooit door de Maori zelf is benoemd: Aotearoa. Bezoekers en gasten van de Hoge Hotelschool kunnen in een ruime ambiance kennis maken met prachtige schilderijen en prints die duidelijk een Pacifische sfeer uitstralen. Symboliek en achtergronden worden uitgebreid besproken zodat de veelal abstracte werken voor zich zelf gaan spreken.

Aangezien de Maori cultuur nauw verweven is met de natuur zelf, maar ook met de Maori tradities, ceremonies, legenden en mythen, geven vele kunstwerken deze weer en is het daardoor ook een zo unieke vorm van kunst uit een voor ons westerlingen vaak onbekende wereld.

De Hoge Hotelschool en galerie Matariki spelen met deze expositie in op de grote populariteit van tribal art en de enorme belangstelling die er voor kunstvoorwerpen uit andere werelddelen bestaat. Die interesse groeit doordat een breed publiek verre reizen maakt en 'nieuwe Nederlanders' de behoefte hebben aan oriëntatie op het eigen verleden. Dat leidt tot de aanschaf van toegepaste kunst en symbolische sieraden die uiting geven aan hun identiteit.

De kunst en kunstvoorwerpen die Matariki u wilt bieden weerspiegelen het culturele erfgoed van de Maori. Zij zijn gemaakt door hedendaagse Maori kunstenaars die een prachtige combinatie creëren van moderne materialen met oude traditionele patronen en decoratieve technieken.

Neemt u gerust eens een kijkje op de website van Matariki www.matariki.nl.

U vindt op deze virtuele galerie diverse kunstwerken en artefacts, waaronder niet alleen schilderijen, houtsnijwerk en sculptures, maar ook geschenken, relatiegeschenken, sieraden ( o.a. de zo populaire bone-carvings en greenstone (jade) hangers alle met symbolische Maori betekenis en handgemaakt door kunstenaars in Nieuw Zeeland) en accessoires ( bijvoorbeeld prachtige omslagdoeken in Maori stijl of handgevlochten tassen).

Wilt u meer informatie, een eventuele prijsopgave of een afspraak maken om deze kunst van nabij te kunnen zien, dan kunt u altijd telefonisch contact opnemen met
Jolande Quispel, directeur Matariki / Oceania. Tel. 06 120 55 817 Of stuur een email naar info@matariki.nl
Maori Bonecarving Maori Houtsnijwerk Teko Teko Maori Jade hanger

Valid HTML 4.01 Transitional

Matariki is onderdeel van handelshuis Oceania.

Maori Moko Masker