Matariki logo
Matariki Gallery - Maori Kunst
Maori Vlas Weefkunst
Home Kunstvoorwerpen Hedendaagse Maori Kunst Muziek Symboliek Nieuws Maori New Zealand Contact Links

English Version

Beeldsnijwerk

Houtsnijwerk

De Maori zijn meester snijders in alle inheemse houtsoorten. Zij creëren de meest schitterende houtsnijwerken. Zoals de Waka, reusachtige zeevarende kanos, die nu nog steeds gebruikt worden voor de traditionele ceremonies. Maar ook de mooie decoraties aan de wharenui (ontmoetingshuizen) zoals de panelen aan de wand, de gevellijsten en de steunbalken. Verder natuurlijk de traditionele wapens en speren die men vroeger gebruikte, maar ook de gebruiksvoorwerpen met speciale betekenis die ook nu naast decoratie tevens functioneel kunnen zijn.
Hieronder vindt u de images van vele houtsnijwerken van verschillende Maori kunstenaars in diverse maten en prijsklassen en gesneden uit moerasgevallen natuurlijke houtsoorten. Een Maori houtsnijwerk is bijzonder geschikt als symbolisch geschenk en kan tevens de betekenis achter uw geschenk een unieke en speciale extra waarde geven. Vraag vrijblijvend naar de prijzen van deze prachtige Taonga (treasures – schatten) en verras uw (zakelijke) relatie eens met een special gift uit het verre Aotearoa. Vrijblijvende prijsopgaven via e-mail naar info@matariki.nl of bel 06 120 55 817.
Klik op de onderstaande plaatjes voor de vergrotingen en de verdere details. In de rubrieken (knoppen) bovenin deze pagina vindt u tevens ook nog andere houtsnijwerken en beeldsnijwerken (sculpturen) verdeeld over pagina’s per carver.

Maori Bonecarving Maori Houtsnijwerk Teko Teko Maori Jade hanger

Valid HTML 4.01 Transitional

Matariki is onderdeel van handelshuis Oceania.

Maori Moko Masker