Matariki logo
Matariki Gallery - Maori Kunst
Maori Vlas Weefkunst
Home Kunstvoorwerpen Hedendaagse Maori Kunst Muziek Symboliek Nieuws Maori New Zealand Contact Links

English Version

Nieuws


17 november 2007,

Galerie Matariki introduceert MAORI ART in Hilton Rotterdam.


TV Presentatie

Vanaf 01 januari t/m 28 februari 2008 organiseren Hilton Rotterdam en Galerie Matariki de expositie MAORI ART.

Poster Matariki Expositie
Hilton Rotterdam en Galerie Matariki spelen met deze expositie in op de grote populariteit van tribal art en de enorme belangstelling die er voor kunstvoorwerpen uit andere werelddelen bestaat. Steeds meer mensen maken verre reizen en daardoor ontstaat er bij het bredere publiek een grote interesse voor wereldse kunst. Liefhebbers van tribale kunst en van Polynesische en Maori kunst in het bijzonder kunnen bij deze expositie MAORI ART dan ook hun hart ophalen. Tevens kunnen zij indien zij dat willen een mooi kunstwerk aanschaffen, bijna alle werken zijn namelijk te koop.

Hilton Rotterdam met internationale allure en uitstraling stelt zijn lobby op de eerste verdieping ter beschikking om zo in een ruime ambiance gelegenheid te geven deze bijzondere kunst van de inheemse bewoners van Nieuw Zeeland te kunnen ervaren en in alle rust te bekijken.


Deze expositie wordt verzorgd door Galerie Matariki, het adres in Nederland voor Maori kunst en vakwerk als totaal concept.

De kunst en cultuur van de Maori, de oorspronkelijke bewoners van Nieuw Zeeland is er een van krachtige symboliek en trotse uitstraling en begint wereldwijd eindelijk langzaam maar zeker de aandacht te krijgen die ze verdient.

Galerie Matariki wil met haar symbolische en daardoor krachtige naam hierin een grote rol spelen.

Bezoekers van de expositie in Hilton Rotterdam kunnen vrij toegankelijk kennis maken met de kunst van de volgende Maori kunstenaars en NieuwZeelandse kunstenaars met een grote passie voor Maori cultuur en symboliek.

U kunt de kunstwerken, zijnde originele schilderijen, hoge kwaliteit Giclee prints op canvas en papier in beperkte oplages en prints in frames bezichtigen van.


Lisa Wilkins Pirika, Rob Fort, Theresa Reihana en Thomas Lauterbach.


Galerie Matariki fungeert als Nederlands agent voor deze en nog vele andere Maori kunstenaars en NZ kunstenaars met Maori uitstraling en symboliek in hun werken.

Op de virtuele Galerie Matariki www.matariki.nl kunt u al een impressie krijgen van enkele van deze kunstenaars en hun kunstwerken.

Deze hedendaagse kunstenaars creëren prachtige combinaties van moderne materialen met oude traditionele Maori patronen en decoratieve Maori technieken. Deze patronen en technieken werden al door hun voorouders gebruikt en doorgegeven om de rijke historie van hun stam of iwi te vertellen.
Maori kunst is de manier om de geschiedenis van de stam vast te leggen, de spirituele wereld te bevestigen en de genealogie (whakapapa) te illustreren.

De kunst en kunstvoorwerpen die Matariki u wilt bieden weerspiegelen het culturele erfgoed van de Maori.
De Maori cultuur is nauw verweven met de Nieuw-Zeelandse natuur zelf, maar ook met de Maori religie, tradities, ceremonies, Maori legenden en mythen. Vele kunstwerken geven deze tradities dan ook weer en daardoor is het ook een zo unieke kunstvorm uit een voor ons westerlingen vaak onbekende wereld.

Symboliek en achtergronden worden uitgebreid besproken in de aanwezige beschrijvingen.
Per werk is het gebruikte materiaal en de prijs beschreven.
Gedetailleerde prijslijsten zijn ook op aanvraag in de lobby te verkrijgen.

Als u liever persoonlijk advies en een rondleiding wilt kan dat ook, gaarne even contact opnemen met info@matariki.nl
of telefonisch 06 120 55 817 om een afspraak te maken.

Eigenaar/directeur van Matariki, mevrouw Jolande Quispel zal u graag de nodige kennis en achtergronden toelichten.

Met jarenlange grote passie voor de Maori cultuur ziet zij het als haar missie om deze bijzondere kunst en cultuur van de inheemse bewoners van het land van de lange witte wolk - Aotearoa (Nieuw Zeeland) - in Nederland en Europa te introduceren.

Zij heeft hiervoor in de afgelopen tijd een grote band opgebouwd met de Maori en Nieuw-Zeelandse kunstenaars die zij met veel passie vertegenwoordigt.

Naast schilderijen presenteert Matariki in haar Galerie ook traditioneel Maori houtsnijwerk, traditionele Maori vlasweefkunst, Maori sieraden, waaronder de traditionele hangers van runderbeen (bonecarvings), groensteen( greenstone-carvings) en sieraden van Paua en Mother of Pearl Shell, verder relatiegeschenken en accessoires alle met een grote Pacifische uitstraling.

U kunt dit alles vinden op www.matariki.nl

Het is tevens mogelijk de schilderijen en (Giclee) prints van de expositie MAORI ART ter plekke aan te schaffen, af te rekenen aan de receptie van Hilton Rotterdam en direct mee te nemen.

De expositie is open voor publiek en te bezichtigen in de lobby op de eerste verdieping.
In de vitrine op de begane grond (naast de ingang Kruiskade) ziet u diverse kleinere kunstwerken, zoals houtsnijwerk Maori maskers, relatiegeschenken, traditionele geweven tassen van vlas en kleinere prints en Giclee prints op canvas. De prijzen staan erbij vermeld, ook deze artikelen kunnen gekocht en afgerekend worden bij de receptie, waar alle prijzen bekend zijn.

Hilton Rotterdam

Weena 10,
3012 CM Rotterdam, Netherlands
Tel: 31-10-7108000 Fax: 31-10-7108080

Routebeschrijving

Openingstijden maandag t/m zondag, 24 uur geopend

Maori Bonecarving Maori Houtsnijwerk Teko Teko Maori Jade hanger

Valid HTML 4.01 Transitional

Matariki is onderdeel van handelshuis Oceania.

Maori Moko Masker