Matariki logo
Matariki Gallery - Maori Kunst
Maori Vlas Weefkunst
Home Kunstvoorwerpen Hedendaagse Maori Kunst Muziek Symboliek Nieuws Maori New Zealand Contact Links

English Version


Schilderkunst

U kunt kiezen uit werken van diverse kunstenaars:

Lisa Wilkins Pirika Rob Fort Theresa Thomas Lauterbach

Lisa Wilkins Pirika


Lisa Wilkins Pirika Als haar agent voor Europa zijn wij er trots op u de schilderijen te presenteren van Lisa Wilkins Pirika.

Lisa Wilkins Pirika is een Nieuw Zeelandse schilderes van Maori afkomst. Haar directe stam afkomst is die van Ngati Mutunga (Whare Kauri, Chatham Eilanden) en Ngai Tahu.
Haar kunst is danig beinvloed door haar Maori bloed en haar omgeving van haar huis in Birdlings Flat, Poranui Beach, aan de oostkust van het Nieuwzeelands Zuidereiland, en haar rol als dochter van een van de Kaitiaki (of Bewaarders), Bob Pirika, Oudste van de Traditionele Palingdrogerij methode van Lake Forsyth.
Lisa exposeert tevens in Te Toi Mana Maori en het Dux de Lux restaurant in het Arts Centre van Christchurch.
Zij verstaat tevens de kunst van het houtsnijwerk (rakau carving) met de volledige zegen van haar senior mannelijke familieleden (whanau)
Lisa is een autodidactische kunstenares en haar vakmanschap is gepolijst door vele uren van geduldig denken, studie en praktijk.
Haar werken zijn helder, levendig, kleurrijk en zeer gevarieerd.
Zij hanteert traditionele Maori motieven, patronen en symboliek en gebruikt daarvoor hedendaagse materialen.

Bekijkt u onze Virtuele Galerie, hieronder (gebruikt u s.v.p. de binnenste-scroll) vindt u de plaatjes van de schilderijen en als u meer informatie wilt over deze Maori schilderijen, bijvoorbeeld over prijzen en de verkoop, neem dan gerust contact met ons op info@matariki.nl

Tevens zijn van enkele werken een beperkte oplage aan Giclee prints op canvas beschikbaar met door de kunstenaar handgemaakte elementen en signatuur, deze zijn uiteraard qua prijs lager dan de originele werken en daardoor is Maori kunst voor ieders beurs toegankelijk geworden.
Voor meer informatie over de Giclee prints of de originele kunstwerken info@matariki.nl

Ook is het mogelijk om een origineel schilderij door haar op commissie te laten maken, u kunt al uw persoonlijke wensen met mij bespreken en krijgt dan een uitgebreide offerte over de mogelijkheden via info@matariki.nl De ideale manier om een zeer persoonlijk kunstwerk speciaal voor u gemaakt in het verre Nieuw Zeeland op een gemakkelijke manier hier in Nederland te kunnen aanschaffen.
Als u eerst diverse van haar originele werken van dichtbij wilt bekijken om haar bijzondere stijl te kunnen ervaren maakt u dan via info@matariki.nl een persoonlijke afspraak voor de semi permanente expositie /tevens verkooppunt in Rotterdam.
U krijgt dan alle uitleg over de Maori symboliek in het algemeen en die van Lisa in het bijzonder.

Klik op het plaatje om de vergroting, de kunstwerk-beschrijving en de Maori symbolische betekenis te zien.
Paua Wairua Ngati Tati - M04145 Rua Moko in Paua Colours - M04146 Wahi Poupou in Blue - M04147
Tawhiri Matea - God of Winds - M04149 Torino Ora - Spiral of Life - MM04150
Maori Bonecarving Maori Houtsnijwerk Teko Teko Maori Jade hanger

Valid HTML 4.01 Transitional

Matariki is onderdeel van handelshuis Oceania.

Maori Moko Masker