Matariki logo
Matariki Gallery - Maori Kunst
Maori Vlas Weefkunst
Home Kunstvoorwerpen Hedendaagse Maori Kunst Muziek Symboliek Nieuws Maori New Zealand Contact Links

English Version

Nieuws


Expositie is inmiddels voorbij. Voor informatie, prijsopgaven en bestellingen kunt u een email sturen naar info@matariki.nl of telefoon 06 12055817

Groot Handelsgebouw Rotterdam.

Galerie Matariki organiseert in samenwerking met Het Groot Handelsgebouw te Rotterdam.

de Galerie - Expositie MAORI and PACIFIC ART dit is tevens een verkooppunt, echter wel op afspraak

Het Groot Handelsgebouw Rotterdam en Galerie Matariki spelen met deze expositie in op de grote populariteit van tribal art en de enorme belangstelling die er voor kunstvoorwerpen uit andere werelddelen bestaat. Steeds meer mensen maken verre reizen en daardoor ontstaat er bij het bredere publiek een grote interesse voor wereldse kunst. Liefhebbers van tribale kunst en van Polynesische en Maori kunst in het bijzonder, kunnen bij deze expositie MAORI and PACIFIC ART dan ook hun hart ophalen. Tevens kunnen zij, indien zij dat willen, een mooi kunstwerk aanschaffen. De mogelijkheid bestaat de werken op locatie aan te schaffen, hiervoor is een afspraak noodzakelijk.

Deze galerie-expositie wordt verzorgd door Galerie Matariki, hèt adres in Nederland voor Maori en Pacifische kunst en vakwerk als totaalconcept.
De kunst en cultuur van de Maori, de oorspronkelijke bewoners van Nieuw Zeeland, is er één van krachtige symboliek en trotse uitstraling en begint wereldwijd eindelijk langzaam maar zeker de aandacht te krijgen die het verdient. Galerie Matariki wil met haar symbolische en daardoor krachtige naam hierin een grote rol spelen.
Voor persoonlijk advies, verkoop en een uitgebreide rondleiding langs alle vitrines gelieve u een afspraak te maken, gaarne even contact opnemen met info@matariki.nl
Eigenaar/directeur van Matariki, mevrouw Jolande Quispel zal u graag de nodige kennis geven en achtergronden toelichten. Met jarenlange grote passie voor de Maori cultuur ziet zij het als haar missie om deze bijzondere kunst en cultuur van de inheemse bewoners, van het land van de lange witte wolk – Aotearoa (Nieuw Zeeland) - in Nederland en Europa te introduceren. Zij heeft hiervoor in de afgelopen tijd een grote band opgebouwd met de Maori en Nieuw-Zeelandse kunstenaars die zij met veel passie vertegenwoordigt. Galerie Matariki fungeert als Nederlands en Europees agent voor deze en nog andere Maori kunstenaars en Nieuw-Zeelandse kunstenaars met Maori uitstraling en symboliek in hun werken.
Bezoekers van de expositie in het Groot Handelsgebouw te Rotterdam kunnen kennis maken met de kunst van de volgende Maori kunstenaars en Nieuw-Zeelandse kunstenaars met een grote passie voor Maori cultuur en symboliek. U kunt de kunstwerken, zijnde originele schilderijen, hoge kwaliteit Giclee prints op canvas en papier in beperkte oplages en prints in frames, verder traditioneel Maori houtsnijwerk en Maori weef- en vlechtkunst bezichtigen van:

Lisa Wilkins Pirika
Rob Fort
Theresa Reihana
Thomas Lauterbach
Rita Baker
Delanie Brown

Galerie Matariki fungeert als Nederlands en Europees agent voor deze en nog andere Maori kunstenaars en Nieuw-Zeelandse kunstenaars met Maori uitstraling en symboliek in hun werken.

Op de virtuele Galerie Matariki www.matariki.nl kunt u al een impressie krijgen van enkele van deze kunstenaars en hun kunstwerken. Deze hedendaagse kunstenaars creëren prachtige combinaties van moderne materialen met oude traditionele Maori patronen en decoratieve Maori technieken. Deze patronen en technieken werden al door hun voorouders gebruikt en doorgegeven om de rijke historie van hun stam of iwi te vertellen. Maori kunst is de manier om de geschiedenis van de stam vast te leggen, de spirituele wereld te bevestigen en de genealogie (whakapapa) te illustreren. De kunst en kunstvoorwerpen die Matariki u wil bieden weerspiegelen het culturele erfgoed van de Maori.

De Maori cultuur is nauw verweven met de Nieuw-Zeelandse natuur, maar ook met de Maori religie, tradities, ceremonies, legenden en mythen. Vele kunstwerken geven deze tradities dan ook weer en daardoor is het ook een zo unieke kunstvorm uit een voor ons westerlingen vaak onbekende wereld. Symboliek en achtergronden worden uitgebreid besproken in de aanwezige beschrijvingen. Per werk is het gebruikte materiaal en de prijs beschreven.

Naast bovengenoemde kunstwerken presenteert Matariki in haar Galerie-expositie ook Maori sieraden, waaronder de traditionele hangers van runderbeen (bonecarvings), groensteen (greenstone-carvings) en sieraden van Paua en Mother of Pearl Shell, verder relatiegeschenken en accessoires, alle met een grote Pacifische uitstraling.

Heeft u behoefte aan een Pacifische look and feel in uw huis of kantoor, of heeft u een hoekje in uw kamer waar u een dergelijke sfeer wilt creëren? Komt u dan naar deze galerie-expositie. U zult er vast en zeker iets kunnen vinden wat als 'eye catcher' in uw kamer, hal of kantoor een totaal wending kan geven aan uw interieur.
U hoeft niet speciaal op een verre reis om de verre cultuur uit de Stille Zuidzee in uw huis of kantoor te halen.
Maar voor mensen die al een reis gepland hebben naar Nieuw Zeeland is het de manier om zich op de interessante Maori cultuur voor te bereiden. En voor hen die er al geweest zijn de ideale plek om iets te kopen wat hen aan die speciale tijd herinnert.

Het Groot Handelsgebouw is centraal gelegen in Rotterdam. Vlak naast het Centraal Station Rotterdam is het uitstekend per trein, bus, tram en metro te bereiken.

Groot Handelsgebouw Rotterdam.

Het Groot Handelsgebouw
Stationsplein 45
3013 AK Rotterdam
Maori Bonecarving Maori Houtsnijwerk Teko Teko Maori Jade hanger

Valid HTML 4.01 Transitional

Matariki is onderdeel van handelshuis Oceania.

Maori Moko Masker